Inot performantaNu stiu ce stii despre inot, dar cu siguranta acest sport inseamna mai mult decat crezi. Nu inseamna doar dezvoltarea unui fizic placut, ci, mai ales, dezvoltarea unui psihic puternic si a unei personalitati ambitioase, care va sti cum sa se exprime in viitor. Inotul este un sport deschis pentru toti, dar numai putini reusesc sa ajunga la inot de performanta.  Pentru a trece de la initire la performanta  trebuie sa treci  de o selectie . Aceasta se face pe baza talentului copilului. Antrenorii hotarasc daca acel copil are potential de inotator de performanta. Acesta este momentul in care nu numai copiii si parintii au emotii, ci si profesorii care le-au predat. Acum putem spune ca : stim sa inotam cu adevarat !

Spre deosebire de alte sporturi, inotul este chiar indicat adultilor pentru ca ii ajuta sa se mentina in forma fara a face un efort exagerat.
Se  stie ca, dupa „o anumita varsta”, inima, plaminii, articulatiile, musculatura nu trebuie puse la grea incercare. Inotul nu suprasolicita organismul, ba chiar il protejeaza. Important este sa meargi la inot cel putin o data pe saptamana.