Curs inot initiere copiiProbabil cel mai important argument de a trimite copilul la cursuri de initiere de inot este faptul ca inotul este singurul sport recomandat de catre specialisti pentru copiii pana-n 10 ani. Motivul: muschii si articulatiile se pun in miscare fara a fi nevoite sa suporte vreo greutate, adica nu este afectata deloc cresterea copilului.  Pentru a te initia in acest sport terbuie parcurse cateva etape precum : adaptarea  la mediul acvatic , dezvoltarea miscarilor de baza , dezvoltarea capacitatilor motrice si apoi inaintarea prin apa cu ajutorul plutei mai intai si apoi fara pluta.

Unul dintre marile avantaje ale acestui sport este acela ca se poate practica indiferent de anotimp. Si acest lucru este posibil datorita numeroaselor sali si bazine de inot acoperite, care functioneaza in toate anotimpurile. In plus, niciun copil nu va refuza vreodata o „balaceala” in apa. Un alt atu al inotului este acela ca micutul tau se va bucura de o circulatie foarte buna si de niste plamani foarte bine dezvoltati.

Cursurile de intiere si perfectionare inot au drept scop insusirea elementelor tehnice de baza ale inotului si procedeelor de inot: craul, spate si bras, datorita aparitiei coordonarii primare intre respiratie si miscarile specifice de inot.