Regulament

I. Data si locul

Competiția va avea loc pe plaja Zoom Beach din Constanța,  Sâmbăta, 27 iulie 2019.

II. Probele

Proba copiilor 200 m – de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 100m distanță, se ocolește prin partea stângă și se revine la punctul de pornire. Această probă este strict destinata copiilor cu vârste între 7 și 12 ani.

Proba super scurtă 500 m – de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 250m distanță, se ocolește prin partea stângă și se revine la punctul de pornire. Este ideala pentru începători/persoane cu vârsta de peste 11 ani, care nu au mai participat la concursuri open-water/antrenament de triatlon.

Proba scurtă 1500 m – de la punctul de plecare se înoată către o baliză aflată la 750m distanță, se ocolește prin partea stângă și se revine la punctul de pornire. La această probă pot participa numai persoane cu vârsta de peste 15 ani.

Proba lunga 5000 m – de la punctul de plecare se înoată pe traseul delimitat de un triunghi (balizat) – 2500 metri (se fac 2 ture). La această probă se impune stilul de înot Crawl, și pot participa numai persoane cu vârsta de peste 18 ani.

III. Stilul de înot

Se impune stilul Crawl pentru proba de 5000 m. Pentru probele de 200, 500 și 1500m nu exista impuneri.

IV. Participanți și Categorii

PROBA COPIILOR – 200 m

 • COPII: 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani

PROBA SUPER SCURTĂ – 500 m

 • AMATORI: 11-12 ani, 13-14 ani, 15-18 ani, 19-29 ani, 30-39 ani, 40-49 ani și +50 ani, feminin și masculin

PROBA SCURTĂ – 1500 m

 • ELITE:  feminin și masculin
 • AMATORI: 15-18; 19-29; 30-39; 40-49; +50; feminin și masculin

PROBA LUNGĂ – 5000 m

 • ELITE (performanță): feminin și masculin – open
 • AMATORI: 18-29; 30-39; 40-49;  50+; feminin și masculin

V. Înscrierea în competiție

Înscrierea la proba de 200 m este destinată strict copiilor cu vârsta cuprinsa între 7 și 12 ani.

Înscrierea la proba de 500 m este recomandată persoanelor care nu au mai înotat în cadrul unui concurs open-water / pasionaților de înot care vor să intre în atmosfera unui maraton de înot. Vârsta minimă pentru această probă este de 11 ani.

Înscrierea la proba de 1500 m este recomandată persoanelor care înoată regulat și care au mai parcurs această distanță. Vârsta minimă pentru această probă este de 15 ani.

Înscrierea la proba de 5000 m este numai pentru sportivii legitimați la cluburile de performanță sau de  masters sau persoane care pot face dovada unei participări la un maraton de înot pe distanța de minim 5000 m. Vârsta minimă pentru această probă este de 18 ani.

Pentru a vă înscrie trebuie să completați următorul formular online: Formular de Înscriere

Înscrierea participanților la competiție  se va face pe propria răspundere, organizatorii neasumându-și nici o răspundere privind starea de sănătate a acestora, a nici unui fel de accident sau prejudiciu apărut în timpul acestui eveniment. Fiecare participant trebuie să semneze o declarație pe proprie răspundere privind participarea la competiție. Pentru minori, declarația va fi semnată de un părinte, tutore legal sau antrenor în cazul în care minorul este legitimat la un club sportiv și are viza medicala la zi.

VI. Taxa de înscriere, Termeni și Condiții

 1. Categoriile de amatori: 65-85 lei/persoană (în funcție de perioada înscrierii – 65 lei/pers până la data de 14 iulie și 85 lei/pers în perioada 15 iulie – 27 iulie 2019)
 2. Copii (vârsta sub 14 ani): 45-65 lei/persoană (în funcție de perioada înscrierii – 45 lei/pers până la data de 14 iulie și 65 lei/pers în perioada 15 iulie – 27 iulie 2019)
 3. Taxa de grup pentru adulți și copii cu vârsta de peste 14 ani (mai mult de 10 persoane, afiliate unui club sportiv): în funcție de perioada înscrierii – 50 lei/pers până la data de 14 iulie și 70 lei/pers în perioada 15 iulie – 27 iulie 2019
 4. Taxa de grup pentru copii cu vârsta sub 14 ani (mai mult de 10 persoane, afiliate unui club sportiv): în funcție de perioada înscrierii – 35 lei/pers până la data de 14 iulie și 50 lei/pers în perioada 15 iulie – 27 iulie 2019

  Taxa poate fi achitată:

  • Online, cu cardul, în cadrul formularului de înscriere
  • Virament bancar în contul Asociației Club Sportiv “Atena Sport Club”, deschis la Banca Comercială Româna, Sucursala Constanța, cont în lei – RO58RNCB0114032030250001)
  • CASH – La sediul TYR, situat pe Bd. Aurel Vlaicu nr.135, Constanța (lângă magazinul Tonis Trade, sos. de Centura) în zilele de Luni până Vineri, între orele 9:00 – 17:00

Pe ordinul de plată trebuie să menționați numele complet și “Taxa concurs AQUA CHALLENGE”. Data limită pentru virament este 25 iulie 2019, ora 23.59.

În cazul în care competiția se anulează din cauza stării vremii, organizatorii se obligă să ofere contravaloarea acesteia ca discount din taxa de înscriere la orice competiție organizată de către cele două asociații.

Înscrierile la fața locului vor fi acceptate în limita locurilor disponibile.

VII. KITUL de participare

KIT-ul conține: tricoul oficial al competiției, casca înot, premii sponsori, CIP cronometrare electronică, medalie finisher și produse de nutriție.

VIII. Accesorii

OBLIGATORIU: SE VA FOLOSI CASCA PRIMITĂ DE LA ORGANIZATOR

Este interzisă:

 • Utilizarea labelor, palmarelor, plutitoarelor sau a plutelor
 • Utilizarea costumului de neopren, dacă apa are peste 25 grade C

IX. Timp limită

La Proba lungă timpul limită este de 2h30min. La Proba scurtă timpul limită este de 1h.
Concurenții care nu termină cursa în acest interval de timp vor fi scoși din apă de echipajele de Salvamari.

X. Supraveghere și Siguranță

Supravegherea și siguranța evenimentului este asigurată de ASOCIAȚIA SALVAMARILOR PROFESIONIȘTI DIN CONSTANȚA care vor urmări înotătorii de pe caiace și  bărci cu motor.
În cazul oricărei stări de disconfort sau probleme de sănătate resimțite de înotători, aceștia sunt rugați să semnalizeze echipajele mobile prin ridicarea mâinii și/sau scoaterea caștii de înot, pentru a fi scoși din apă.
În cazuri limită, înotătorii sunt rugați să iasă la mal.

Supraveghere medicală va fi asigurată de serviciul de salvare Constanța.

XI. Bagaje

Hainele/bagajele participanților se vor putea lăsa într-un cort special amenajat, în zona de start.

NU RĂSPUNDEM DE OBIECTELE DISPĂRUTE, așadar vă recomandăm să nu vă lăsați obiecte de valoare.
Bagajele se predau cu cel puțin 30 minute înaintea startului.

XII. Puncte de rehidratare

La punctele de întoarcere și la Finish va exista apă și băutură electrolitică/energizantă. De asemenea, pentru cazuri particulare de deshidratare, participanții pot solicita apă de la bărcile mobile.

XIII. Premii

Toți participanții înscriși în limita de înscriere (300 locuri), vor primi diploma de finisher, medalie de finisher și tricoul oficial al competiției.

Vor fi premiați primii trei clasați, la feminin și masculin de la categoria elite (cu diplome, medalii și premii în bani), precum și categoria amatori locul 1-3 din fiecare age grup  – FETE & BĂIEȚI (diplome, medalii).

Categoriile open vor fi premiate separat.

XIV. Alte mențiuni

Organizatorii își rezerva dreptul de a amâna data de desfășurare a competiției în cazul unor condiții meteo nefavorabile.

Orice modificare a programului va fi anunțată cu cel puțin 24 de ore înaintea concursului, pe site!

Înotul în apa deschisă, în special înotul în mare, prezintă riscuri precum: accidentări, insolații, rău de mare, amețeli și deces. Pe  concurenții care nu se simt apți pentru o astfel de competiție îi rugam să nu se înscrie.

Prețuim încrederea acordată și avem grijă de datele personale furnizate. Pentru mai multe detalii, puteți accesa GDPR – Politica Confidențialitate

Share