Probe

Anul acesta vor exista 4 probe – de 200m, 500m, 1500m si 5000m astfel incat concursul sa fie accesibil si provocator pentru fiecare dintre tipurile de concurenti care se vor inscrie (amatori si profesionisti).

CONCURS INOT (1)

Proba super scurta – 200 m

De la punctul de plecare se inoata catre o baliza aflata la 100m distanta, se ocoleste prin partea stanga si se revine la punctul de pornire. Pentru aceasta proba nu se impune un stil anume de inot. Este ideala pentru incepatori/persoane care nu au mai participat la concursuri openwater/antrenament de triatlon. Aceasta proba este strict destinata copiilor cu varste intre 7 si 12 ani.

Proba super scurta – 500 m

De la punctul de plecare se inoata catre o baliza aflata la 250m distanta, se ocoleste prin partea stanga si se revine la punctul de pornire. Pentru aceasta proba nu se impune un stil anume de inot. Este ideala pentru incepatori/persoane cu varsta de peste 11 ani, care nu au mai participat la concursuri openwater/antrenament de triatlon.

Proba scurta – 1500m

De la punctul de plecare se inoata catre o baliza aflata la 750m distanta, se ocoleste prin partea stanga si se revine la punctul de pornire. Pentru aceasta proba nu se impune un stil anume de inot. La aceasta proba pot participa persoane cu varsta de peste 15 ani.

Proba lunga – 5000m

De la punctul de plecare  se inoata 2500m pana la barca salvamarilor si se revine spre start; barca va fi semnalizata foarte bine. La aceasta proba se impune stilul de inot crawl, si pot participa persoane cu varsta de peste 18 ani.

Temperatura apei va fi aprox. 25°-26°

La proba scurta, timpul limita in care trebuie sa va incadrati este de 1h, iar la proba de 5000m este de 2h30. Concurentii care nu termina cursa in acest interval de timp vor fi scosi din apa.

Share